Selecteer een pagina

Koffie voor voedselbank Ooststellingwerf

door Algemeen, Lions club0 Reacties

In december 2018 hielden de Lions Ooststellingwerf en de Rotary Ooststellingwerf weer de DE waardepuntenactie. De waardepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de voedselbank Ooststellingwerf. Op 12 januari 2019 zijn de punten geteld en het resultaat is prachtig: ruim 220.000 DE-punten, goed voor meer dan 430 pakken koffie!

Alle puntenverzamelaars: bedankt! Ook de winkeliers die als verzamelpunt wilden fungeren: Verscentrum Appelscha, Coop Supermarkt Boonstra te Donkerbroek, Winkel-Elsloo, Dorpshuis Et Legien te Fochteloo, Coop Supermarkt Reinders te Haulerwijk, Attent Supermarkt te Oldeberkoop,    Albert Heijn te Oosterwolde, Poiesz Supermarkt te Oosterwolde en Welkoop te Oosterwolde.

Achtergrondinformatie

Onder huishoudens (gezinnen en alleenstaanden) verspreidt de voedselbank twee-wekelijks pakketten met voedselproducten, die merendeels door producenten en distributeurs van levensmiddelen beschikbaar worden gesteld. Koffie is een product waar de voedselbank om zit te springen: het is lang houdbaar en wordt daarom nauwelijks gedoneerd. De DE-waardepuntenactie is onderdeel van een landelijke DE-Lionsactie. Douwe Egberts sponsort de actie door de opbrengst met 15% te verhogen en de koffie kosteloos bij de plaatselijke voedselbanken te bezorgen!

Oud- en vreemd geld

Ook is er dit jaar veel oud- en vreemd geld ingezameld. Door Lions Nederland wordt de opbrengst omgewisseld en daarmee worden staaroperaties in derdewereldlanden bekostigd. Voor de vele, vaak zeer arme blinden is een operatie enorm belangrijk. Naast het zicht geeft het waardigheid en zelfstandigheid. Want na de operatie kunnen zij vaak weer aan het werk en zelf voor hun gezin en familie zorgen. De opbrengst van de oud-vreemd geld actie wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd.