Selecteer een pagina

Alzheimer Café krijgt laptop van Lions

door Algemeen, Lions club0 Reacties

Oosterwolde – De Lionsclub heeft het Alzheimer Café een laptop gegeven. Bij het Alzheimer Café bestond al geruime tijd de behoefte aan een eigen laptop. De laptop is nodig om onder andere de presentaties te verzorgen.

Sinds twee jaar organiseert Alzheimer Café Ooststellingwerf elke tweede woensdag van de maand een avond in de Miente te Oosterwolde. De bezoekers van die avonden bestaan uit mensen met Alzheimer, partners, familie, verzorgenden en mantelzorgers. Gemiddeld komen er een 30 tot 35 personen per avond. Het verzoek aan de Lionsclub werd direct positief beantwoord. Afgelopen woensdagavond werd de laptop overhandigd aan het Alzheimer Café.

De Lionsclub Ooststellingwerf, een serviceclub organiseert onder meer het wandelevenement Appelstap. Naast de routes van 10, 15 en 30 kilometer is er een route van vijf kilometer, toegankelijk voor rolstoelergebruikers. Ook is er een vijf kilometer die erg geschikt is voor ouders met kinderen. Voor de kinderen is er een wandeltocht met opdrachten beschikbaar.

Tijdens de wandeltocht worden de wandelaars getrakteerd op muziek, cultuur en andere activiteiten. De opbrengsten van deze Appelstap 2018 gaat naar ALS Nederland, Cliniclowns en Spieren voor Spieren. Appelstap wordt 15 september gehouden.