Selecteer een pagina

Inzamelingsactie koffiepunten

door Lions club0 Reacties

P E R S B E R I C H T

LIONSCLUB OOSTSTELLINGWERF / ROTARY OOSTSTELLINGWERF

 Oosterwolde, 12 december 2019

 Lions en Rotary houden weer koffiepuntenactie

Op 11 december is de Lions/Rotary DE-Koffiepunten inzamelingsactie weer van start gegaan. De speciale inzamelbox heeft een prominente plaats gekregen op 6 locaties in de gemeente Ooststellingwerf. Tot en met 20 januari 2020 kunnen hierin niet alleen de DE-waardepunten worden gedeponeerd, maar ook oud en vreemd geld.

DE-WAARDEPUNTEN VOOR VOEDSELBANK

Ook dit jaar is de opbrengst van de koffie en thee punten actie bestemd voor de voedselbank  in Ooststellingwerf. De punten worden door Douwe Egberts omgezet in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.

INZAMELEN OUD EN VREEMD GELD VOOR STAAROPERATIES

Ingeleverd oud en vreemd geld wordt omgewisseld voor euro’s en daarmee worden staaroperaties in derdewereldlanden bekostigd. Voor de vele, vaak zeer arme blinden is een operatie enorm belangrijk. Naast het zicht geeft het waardigheid en zelfstandigheid. Want na de operatie kunnen zij vaak weer aan het werk en zelf voor hun gezin en familie zorgen. De opbrengst van de oud-vreemd geld actie wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd. Zo wordt elke €10,= verhoogd tot €15,=. Een staaroperatie kost in een derde wereld land €30,=. Om een blinde gratis te kunnen opereren, wordt aan rijkere blinden €45,= gevraagd voor een staaroperatie, daar hou je dus €15,= aan over. Met  de €15,= opbrengst van de actie erbij heb je dan weer €30,= en kan een arme blinde gratis worden geopereerd!

INZAMELADRESSEN DE-KOFFIEPUNTEN EN OUD EN VREEMD GELD

Iedereen die nog DE-waardepunten en/of oud en vreemd geld in de keukenlade heeft liggen, wordt opgeroepen deze te deponeren in de actiedozen die in verschillende dorpen bij vooral supermarkten zijn neergezet. Dit kan tot en met vrijdag 20 januari 2020. U kunt de tellers helpen door de punten in een envelop te doen en het aantal punten op de envelop te zetten. Dat scheelt veel werk. Bij de onderstaande adressen kunnen de koffiepunten en oud en vreemd geld worden ingeleverd:

Appelscha:      
Verscentrum Appelscha, Vaart ZZ 66

Donkerbroek:   
Coöp Supermarkt
Boonstra, Herenweg 13

Haulerwijk:       
Coöp Supermarkt Reinders,
Sl. de Bruineweg 5

Oldeberkoop:   
Attent Supermarkt, Oosterwoldseweg 4

Oosterwolde.   
Albert Heijn, Stipeplein 14
Poiesz Supermarkt, Oostenburg 1