Selecteer een pagina

Openbare basisschool de Boekhorst in Oosterwolde viel in de prijzen

door Lions club0 Reacties

Lionsclub Ooststellingwerf organiseerde ook dit jaar de “Peace Poster Contest” of  “Vredesposter Wedstrijd”.

Deze wedstrijd werd voor de 33e keer gehouden voor kinderen in de gehele wereld. Deelname staat open voor kinderen die op 15 november 11, 12 of 13 jaar oud zijn. Honderdduizenden kinderen geven in de vorm van een poster uiting aan hun gevoelens over Vrede. Achter elke poster zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Het is heel ontroerend om te zien wat hun beweegt. Het thema is altijd Vrede met jaarlijks een ander motto. Dit jaar “Peace Through Service” of “  Elkaar helpen geeft vrede”.

 

Leerlingen van de basisscholen in Makkinga, Oldeberkoop en de Boekhorstschool in Oosterwolde hebben dit jaar de posters gemaakt. Uit de in totaal ruim 50 posters kwam de  winnende poster van Sven Baron, leerling van basisschool de Boekhorst. De poster van een zeer verraste Sven is verstuurd naar Lionsdistrict Noord en doet daarna mogelijk mee met de landelijke wedstrijd. Uiteindelijk wordt er dan wereldwijd een winnende poster gekozen.

Al met al waren het allemaal prachtige kunstwerken en zeer gevarieerd en niet onbelangrijk is dat er samen bij het maken van de posters nagedacht wordt over Vrede.

Voor de jury was het niet eenvoudig om daaruit een keuze te maken, maar dat is dus gelukt.

Lionsclub Ooststellingwerf wil graag ook de docenten van de scholen bedanken die dit jaar met enthousiasme aan deze posterwedstrijd hebben meegewerkt.