Selecteer een pagina

Dit schenkt Sinterklaas aan de voedselbank

door Lions club0 Reacties

Gezinnen met kinderen werden vrijdag flink verwend bij de Voedselbank.

Sinterklaas had achttien zakken vol cadeaus en snoepgoed achtergelaten voor de kinderen. Achttien gezinnen kregen elk een jutezak vol verrassingen. 34 Kinderen kregen niet zomaar presentjes, stuk voor stuk zaten er grote cadeaus in. Allemaal lokaal gekocht, voornamelijk bij speelgoedwinkel Top1Toys in Oosterwolde. De sint werkte voor het uitzoeken van de cadeaus samen met de Lions Ooststellingwerf en de Liekele Postmastichting. De laatstgenoemde stichting zet zich in voor kinderen in Ooststellingwerf. Naast de vele geschenken zaten er zakken pepernoten tussen.

‘We zijn erg blij met deze extraatjes’, zegt Gonny Haveman van de Voedselbank. ‘Wij zijn erg blij om minima in deze tijdens extra te kunnen bieden.’ De vracht aan cadeaus werd vrijdagochtend tijdens het uitgiftemoment meegegeven, zodat er in het weekend Sinterklaas kon worden gevierd.

Aantal klanten

Vanwege de coronacrisis liep het aantal klanten van de Voedselbank in Oosterwolde iets op. Aan het begin van 2020 hielp de Voedselbank 38 gezinnen, later dat jaar 43. Maar er lijkt een positieve beweging te zijn ingezet. Momenteel zijn nog 25 gezinnen in Ooststellingwerf lid. ‘Voornamelijk eenoudergezinnen’, laat de Voedselbank weten. ‘We vinden het mooi dat er minder gezinnen bij ons aankloppen, maar aan de andere kant denken we dat er nog steeds veel schaamte heerst. We hopen niet dat mensen uit schaamte niet bij ons komen voor hulp.’

Om deze drempel te verlagen, wordt er de eerste maand geen screening gehouden onder nieuwe klanten. De Voedselbank in Oosterwolde is te vinden op Zoltstede 2.