Selecteer een pagina

Nieuwsbrief: Wandel voor Goede Doelen

door Lions club0 Reacties

Op 10 september 2022 wordt de wandel- en belevingstocht Appelstap door de Lionsclub Ooststellingwerf georganiseerd.

Tegen het prachtige decor van het Nationaal Park Drents-Friese Wold worden maar liefst vier routes uitgezet om aan de wensen van alle wandelaars tegemoet te komen.

Zoals u gewend bent, kunt u kiezen uit vier afstanden. De routes van de 10, 15 en 30 km slingeren door de afwisselende natuur en zijn uitgezet op onverharde paden. De 5 km route is rolstoeltoegankelijk en gaat over verharde paden.

Deelnemers met een beperking worden van harte uitgenodigd om samen met hun begeleiders mee te doen aan de 5 kilometer tocht. Deze tocht is ook geschikt voor kinderen en is voor hen extra aantrekkelijk gemaakt door de Klokhuisspeurtocht.

Liefhebbers van een gps-tocht worden op hun wenken bediend bij de 30 km, die slechts deels is bewegwijzerd.

Op de routes is een gevarieerd entertainment programma met muziek, performance, dans en valt er van alles te beleven.

Deelnemers aan Appelstap ondersteunen een goed doel. Want Appelstap is meer dan een wandeling in het Drents-Friese Wold. Dit jaar worden twee goede doelen ondersteund door de opbrengst van uw bijdrage.

Dit jaar wandelt u voor het Diabetes Fonds en de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) .

Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes en aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit wordt gedaan via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.
Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Maar liefst 1 van de 14 inwoners heeft het.

Cystic Fibrosis is een erfelijke en ongeneeslijke ziekte. Als je CF hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen, alvleesklier en voortplantingsorganen niet goed en wordt de functie van deze organen steeds slechter.

Ongeveer 1500 mensen in Nederland hebben CF en er worden zo’n 25 kinderen per jaar geboren met deze ziekte. Naar schatting is 1 op de 30 Nederlanders drager van een foutje in het CF-gen.

Schrijf u nu samen met een wandelmaatje in. De inschrijving is geopend en bij voorinschrijving voor 3 september ontvangt u gratis een uniek T-shirt.

Appelstap, 10 september 2022. Een sfeervolle en boeiende wandelbelevenis van 5, 10, 15 of 30 km door het Drents-Friese Wold. Deelname 5 km €10,00. Deelname 10, 15 en 30 km is € 15,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis (onder begeleiding van een betalende volwassene).