30 kilometer

Wandelroute 30 kilometer GPS

GPS wandeltocht 30 kilometer: hoe langer de tocht, hoe verder de blik op oneindig. Wandelen in Drenthe wordt extra mooi als u start in Friesland met uw eigen gps. Aan de rand van deze mooie en gevarieerde provincie ligt het startpunt van de 30 kilometer route: de sfeervolle Boerestreek in Appelscha. Een betere plek om met Appelstap te beginnen is er niet. Voor de stevige stappers onder ons is dit een mooie wandelroute van 30 kilometer waarin de natuur centraal staat. U loopt grotendeels onverhard. Dus wilt u tijdens een wandeling Drenthe en Friesland verkennen dwars door Nationaal Park Drents-Friese Wold? Doe mee aan Appelstap en verken de natuur op haar mooist.

 

Beleef de natuur op haar mooist

In de GPS-wandelroute van 30 kilometer maakt u iets bijzonders mee in de schemering door het Drents-Friese Wold en De Schaopedobbe. Dit Nationaal Park en dit Fryske Gea natuurgebied bestaan uit groene essen, dichtbegroeide bossen, uitgestrekte heide en indrukwekkende zandverstuivingen en herbergen bijzondere planten- en diersoorten. U ontdekt de natuur op een bijzonder moment. Het moment dat de zon haar kracht verliest en langzaam onder gaat.

U start 's middags als het nog licht is. Terwijl de zon steeds verder zakt, gaat u verder het Nationaal Park Drents-Friese Wold in. Na ongeveer 5 km wordt de 30 km route gesplitst van de 15 km route. Hier houdt de bewegwijzering op en gaat de route verder als GPS route. U komt door het gebied De Schaopedobbe met z'n hooggelegen plas of dobbe, boomsingels en zeldzame amfibieën en kruiden. De laatste 8 km komen alle routes weer bij elkaar. Vanaf dat moment is de routeaanduiding d.m.v. pijlen weer aanwezig.

Het GPS-bestand voor de gehele route is vanaf 7 september beschikbaar op deze website. Dit in verband met nog mogelijke wijzingen op de route.
Dit bestand kunt u dan via onderstaande knop downloaden en opslaan op uw GPS-apparaat.

Met eigen GPS-apparaat
De route kan zowel met eigen GPS-apparaat als met uw eigen smartphone worden gelopen.
Klik op de button 'Download GPS route' in deze pagina. U ontvangt een ZIP-bestand.
Volg de gebruiksaanwijzing van uw eigen GPS-apparaat hoe u dit ZIP-bestand kunt laden in uw GPS apparaat.

Of met uw smartphone
Middels de app ToPo GPS kunt u de 30 kilometer met uw eigen smartphone lopen. De app installeert u vooraf thuis op uw mobiele telefoon. Deze kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store voor € 3,99. Gebruik internet op uw smartphone om www.appelstap.nl te openen. Selecteer het tabblad '30 kilometer'.
Klik op de button 'Download GPS route' in deze pagina. U ontvangt een ZIP-bestand.
Klik op dit bestand, kies 'kopieer naar Topo GPS'. Open de app.
De 30 kilometer route is nu blijvend te zien in de app Topo GPS. U kunt nu simpel de route volgen en u ziet ieder moment waar u zich op de route bevindt.

 


Overige informatie 30 kilometer tocht

Kosten: € 15,-
Datum: Zaterdag 14 september 2019
Deels GPS-route, deels bepijld.
Inschrijven kan ook voorafgaand aan de start op de Boerestreek
Kinderen t/m 11 jaar: Gratis met begeleidende betalende volwassene
Gratis T-shirt bij online inschrijving
Start: Tussen 14.30 uur en 14.45 uur
Zonsondergang: 19.52
Aankomst: Tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
Voornamelijk onverharde paden
Uw hond mag, mits aangelijnd, mee lopen.
Start & Finish: Boerestreek 21, Appelscha
Op deelname aan Appelstap zijn algemene voorwaarden van toepassing
Verdere Praktische informatie