Heeft u zin om een
avontuur te beleven?

> Schrijf u meteen in 15 sept. 2018

Appelstap: een unieke belevenis op zaterdag 15 september die u niet mag missen!

Wandelen in het Drents-Friese Wold is nooit meer hetzelfde na Appelstap. Dit is geen normale wandeltocht, maar een unieke belevenis. Start in het licht, eindig in het duister en beleef de schemer op z'n mooist. Laat u onderweg verrassen door muziek, licht, vuur en theater. Ontdek plekjes die u nog nooit gezien heeft en verken de prachtige omgeving van het Drents-Friese Wold.

 

Een wandeltocht voor iedereen!

En het mooiste is... Iedereen kan en mag meedoen aan Appelstap! Jong of oud, klein of groot, wandelend of in een rolstoel.  Vier prachtige routes van 5 kilometer, 10 kilometer, 15 kilometer en 30 kilometer zijn er voor u uitgezet. De 5 kilometer voert u langs Appelscha over het vernieuwde Bosbergpad. Bij de 10 en 15  kilometer maakt u een wandeling in het Drents-Friese Wold over een nieuwe route. De 30 kilometer is een gpsroute waarbij uw eigen gps u de weg wijst. Ze starten en eindigen allemaal op de Boerestreek in Appelscha. Zet zaterdag 15 september maar vast in uw agenda en kies uw route.

 

Welke wandeltocht past het beste bij u?

Afstanden

> 5 kilometer
Intensiteit Eenvoudig
Afstand 5 kilometer

De wandeltocht van 5 kilometer leidt u kriskras door de directe omgeving van Appelscha. Onderweg komt u bijzondere gebeurtenissen tegen. Iedere wandelaar is welkom om mee te doen, of u nu vaak wandelt of juist nooit. De paden zijn allemaal rolstoel- en rollatorvriendelijk. Het gaat om meer dan wandelen alleen. Laat uw zintuigen prikkelen tijdens de indrukwekkende route.

Tijd 18:30 - 19:00
Prijs € 10,00
> Lees meer over de 5 kilometer
> 10 kilometer
Intensiteit Makkelijk
Afstand 10 kilometer

De wandeltocht van 10 kilometer vormt de ideale mix van natuur en beleving. Ga samen wandelen in het Drents-Friese Wold. Onderweg kunt u van alles zien en beleven op de route.  Laat u aangenaam verrassen door het mooie gebied en de prachtige natuur. Bij terugkomst in Appelscha ontvangt u een leuke attentie. Deze mooie route is geschikt voor iedere wandelaar.

Tijd 17.00-17.30
Prijs € 15,00
> Lees meer over de 10 kilometer
> 15 kilometer
Intensiteit Gemiddeld
Afstand 15 kilometer

De wandeltocht van 15 kilometer vormt de ideale mix van natuur en beleving. Ga samen wandelen in het Drents-Friese Wold. Onderweg kunt u van alles zien en beleven op de route.  Laat u aangenaam verrassen door het mooie gebied en de prachtige natuur. Bij terugkomst in Appelscha staat u verrassend entertainment te wachten. Deze mooie route is geschikt voor iedere wandelaar.

Tijd 17.00 - 17.30
Prijs € 20,00
> Lees meer over de 15 kilometer
> 30 kilometer
Intensiteit Zwaar
Afstand 30 kilometer

De wandeltocht van 30 kilometer laat u iets bijzonders zien: het moment dat de dag overgaat in de nacht tijdens de wandeling in het Drents-Friese Wold. Het zonnige daglicht maakt plaats voor een oranje zonsondergang om vervolgens via de paarse schemer over te gaan in de nacht. De perfecte wandeltocht voor de wandelliefhebber die de natuur op haar mooist wil zien. De route is ingericht als GPS route.

Tijd 15.00 - 15.30
Prijs € 20,00
> Lees meer over de 30 kilometer

Waar wandelt u voor?

 

Uw inschrijfgeld gaat naar een goed doel. Want Appelstap is meer dan een wandeling in het Drents-Friese Wold. Het is een belevenis die u meegemaakt moet hebben. Niet alleen vanwege de unieke ervaring, maar ook vanwege het goede doel. Dankzij de donatie van Lionsclub Ooststellingwerf kan Staatsbosbeheer werken aan nog meer wandelplezier voor iedereen.

Staatsbosbeheer ontwikkelt samen met Lionsclub Ooststellingwerf een nieuw wandelpad wat aansluiting vindt op bestaande paden. Dit pad biedt zicht op de Wester Es, een stukje cultuurlandschap grenzend aan Appelscha. U kunt al kennismaken met dit pad, de 15 en 30 kilometer route volgt dit pad en dat maakte deze wandeling in het Drents-Friese Wold absoluut uniek. Staatsbosbeheer maakt zich sterk voor natuur in Nederland waarmee je je verbonden voelt. Natuur om te beleven en te benutten ook in Nationaal Park Drents Friese Wold.

Blijf op de hoogte van Appelstap van

15 september 2018!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

 

Diverse routes, diverse starttijden

We willen iedereen dezelfde belevenis laten meemaken. Daarom start de langste route als eerst en de kortste route als laatst. Zo komen we allemaal na het wandelen in het Drents-Friese Wold rond dezelfde tijd aan. Op de Boerestreek beleeft u Appelscha zoals u dat nog nooit gezien heeft.