Heeft u zin om een
avontuur te beleven?

> Schrijf u meteen in Zat 9 sept 2017

Zaterdag 10 september Appelstap: een unieke belevenis die u niet mag missen!

Wandelen in het Drents-Friese Wold is nooit meer hetzelfde na Appelstap. Dit is geen normale wandeltocht, maar een unieke belevenis. Start in het licht, eindig in het duister en beleef de schemer op z'n mooist. Laat u onderweg verrassen door muziek, licht, vuur en theater. Ontdek plekjes die u nog nooit gezien heeft en verken de prachtige omgeving van het Drents-Friese Wold.

 

Een wandeltocht voor iedereen!

En het mooiste is... Iedereen kan en mag meedoen aan Appelstap! Jong of oud, klein of groot, wandelend of in een rolstoel.  Drie prachtige routes van 5 kilometer, 15 kilometer en 30 kilometer zijn er voor u uitgezet. De 5 kilometer voert u langs Appelscha over het vernieuwde Bosbergpad. Bij de 15 en 30 kilometer maakt u een wandeling in het Drents-Friese Wold. Ze starten en eindigen allemaal op de Boerestreek in Appelscha. Reserveer zaterdag 10 september maar vast in uw agenda en kies uw route.

 

Welke wandeltocht past het beste bij u?

Afstanden

> 5 kilometer
Intensiteit Eenvoudig
Afstand 5 kilometer

De wandeltocht van 5 kilometer leidt u kriskras door de directe omgeving van Appelscha. Onderweg komt u bijzondere gebeurtenissen tegen. Iedere wandelaar is welkom om mee te doen, of u nu vaak wandelt of juist nooit. De paden zijn allemaal rolstoel- en rollatorvriendelijk. Het gaat om meer dan wandelen alleen. Laat uw zintuigen prikkelen tijdens de indrukwekkende route.

Tijd 18:30 - 19:00
Prijs € 10,00
> Lees meer over de 5 kilometer
> 15 kilometer
Intensiteit Gemiddeld
Afstand 15 kilometer

De wandeltocht van 15 kilometer vormt de ideale mix van natuur en beleving. Ga samen wandelen in het Drents-Friese Wold. Onderweg kunt u van alles zien en beleven op de route.  Laat u aangenaam verrassen door het mooie gebied en de prachtige natuur. Bij terugkomst in Appelscha staat u verrassend entertainment te wachten. Deze mooie route is geschikt voor iedere wandelaar.

Tijd 16:30 - 17:00
Prijs € 20,00
> Lees meer over de 15 kilometer
> 30 kilometer
Intensiteit Zwaar
Afstand 30 kilometer

De wandeltocht van 30 kilometer laat u iets bijzonders zien: het moment dat de dag overgaat in de nacht tijdens de wandeling in het Drents-Friese Wold. Het zonnige daglicht maakt plaats voor een oranje zonsondergang om vervolgens via de paarse schemer over te gaan in de nacht. De perfecte wandeltocht voor de wandelliefhebber die de natuur op haar mooist wil zien.

Tijd 14:30 - 15:00
Prijs € 20,00
> Lees meer over de 30 kilometer

Uw inschrijfgeld gaat naar een goed doel. Want Appelstap is meer dan een wandeling in het Drents-Friese Wold. Het is een belevenis die u meegemaakt moet hebben. Niet alleen vanwege de unieke ervaring, maar ook vanwege het goede doel: in 2016 was dat het Prinses Beatrix Spierfonds. Een fonds met een duidelijke missie. Alle spierziekten de wereld uit.  

 

 

Het belangrijkste middel in deze strijd is wetenschappelijk onderzoek. Het fonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en kwaliteit van leven voor spierziektepatiĆ«nten. Er wordt zorgvuldige afgewogen welke onderzoeken worden gefinancierd.  Zo weet iedereen die meehelpt zeker dat zijn of haar geld en inspanning van echte waarde zijn.

 

Daarom ging  de opbrengst van Appelstap 2016 , 4500 euro, naar het Prinses Beatrix Spierfonds en dat maakte deze wandeling in het Drents-Friese Wold absoluut uniek.

 

Iedere route van Appelstap start op een andere tijd.

We willen iedereen dezelfde belevenis laten meemaken. Daarom start de langste route als eerst en de kortste route als laatst. Zo komen we allemaal na het wandelen in het Drents-Friese Wold rond dezelfde tijd aan. Dan beleeft u Appelscha zoals u dat nog nooit gezien heeft.

10 SEPTEMBER 

STARTTIJDEN

30 km: tussen 14.30 en 15.00

15 km: tussen 16.30 en 17.00

05 km: tussen 18.30 en 19.00

LOCATIE

Boerestreek, Appelscha